Mijn moeder de atoombom

2022

Een fictiefilm van Nina Raaijmakers

Mijn functie: Regie assistent & Producent

Mijn moeder de atoombom‘ gaat over Noa, een meisje die wordt opgevoed door haar alleenstaande moeder, een geniale wetenschapper. Door haar obsessie met haar onderzoek naar kernenergie heeft ze geen oog meer voor haar dochter. Uit wanhoop en als een schreeuw om de aandacht van haar moeder eet Noa een stuk radioactief materiaal. Maar wanneer ze na de zelfmoord van haar moeder in een weeshuis terecht is gekomen, komt ze erachter dat dit verstrekkende gevolgen heeft. Er groeit iets in haar wiens honger niet te stoppen is.

De film is een karakter gedreven, genre hybride film waar de genres body horror, coming of age, psychologisch drama en science fiction samenkomen.

“Daniël vormde op zowel creatief als op productioneel gebied de ruggengraat van mijn fictiefilm ‘Mijn Moeder de Atoombom’. Als producent en regie-assistent is Daniël stressbestendig en een echte aanpakker die altijd de perfecte balans weet te vinden tussen productioneel aanpakken zonder het creatief proces te belemmeren. Daniël’s liefde voor het filmvak, aanstekende enthousiasme en onstuitbare work ethic maken hem tot een maker die iedereen in zijn of haar corner zou willen hebben.”

Nina Raaijmakers

Regisseur

Met dank aan: